Наполовина

Подредете нещата си функционално и компактно – дрехите и парите са най – важни. Вземете наполовина дрехи и двойно повече пари. Колкото и нелогично да звучи това е ценен съвет, който можете да използвате не само, когато ви предстои път, но и да стане вашата житейска философия, полезна и за бъдещи пътувания.

Комбинирайте

Няма нужда да мъкнете целия си шкаф с дрехи, за да имате хубави комбинации. 3 панталона или поли, 3 ризи или тениски са ви достатъчни. Това прави 9 комбинации.

Книги

Определено идеята да четете на плажа е класика, но нека да си го кажем откровено – книгите тежат. За да нямате този проблем, можете да си вземете четец, в който да свалите тонове художествена литература, карти и каквото друго ви хрумне или ви трябва.

Само едно яке

Когато става въпрос за почивка на море, едно тънко яке ви е достатъчно за хладните вечери. Нищо друго не ви трябва като наметка или каквато и да е връхна дреха.

Панталони вместо дънки, стягане на куфар – полезни съвети

Дънките са обемни, събират миризми и съхнат трудно. Също така, изобщо не са подходящи за пътуване. Вместо дънки, можете да си вземете памучни панталони, които да изперете и да изсъхнат за няколко минути, ако това се наложи.

Без намачкване

Ако не искате да останат гънки, докато дрехите са ви в куфара, то можете да ги сгънете като сложите във вътрешността лист хартия. Просто сгъвате по листа. По този начин няма да има гънки и няма да има намачкване. Друг вариант е да навиете дрехите на руло.

Най отгоре

Не слагайте всичко ценно най-отгоре, а най-отдолу на куфара си. Отгоре сложете кърпи, дрехи и други неща, които едва ли някой ще иска да рови, за да намери нещо ценно в тях.

Оплитане на вещи

Ако носите слушалки или синджирчета, то ги нанижете на сламка, за да не се оплитат и да не се късат.

Автор: Апарт Хотел Елит